Kruikentip: In de groen-oranje spotlight

Gepubliceerd op Monday 15 February 2021 15 February 2021

Carnaval zonder de gezelligheid in de stad, de polonaise met duizenden en de knuffels met andere Kruiken en Kruikinnen; ja, het wordt dit jaar heel anders. Maar carnaval is een gevoel en dat kunnen we ook vanuit thuis nog vieren. Of zoals Veul Gere het al zei; “niet samen, da’s apart..”

Wij gaan je iedere carnavalsdag van een Kruikentip voorzien, zodat jij je dag alsnog carnavalesk door kan komen. Van een overzicht van alle online evenementen, tot luistervoer in de vorm van podcasts en playlists vol krakers; je gaat ze iedere dag vanaf 11:11 op onze website en social media vinden!

De Kruikentip van vandaag: In De Spotlight

Om het groen-oranje vlammetje levend te houden, hebben we een aantal Kruiken en Kruikinnen geïnterviewd die net als jij carnaval enorm missen. We spraken met deze Kruiken en Kruikinnen veilig via de webcam. Hierbij een handig overzicht naar deze leuke stukjes:

Spotlight #1: Dorus van der Burgt

In het dagelijks leven is hij eigenaar van juridisch adviesbureau iWay. Tijdens carnaval is hij lid van C.V. ’t is veur mekoar. Dorus is ook bedenker en uitvoerder van ‘t Opstoetje, de alternatieve Playmobil opstoet van Kruikenstad.

 

Spotlight #2: Meggie Verhoeven

Meggie Verhoeven (35). In het dagelijks leven is ze juf van groep 1 en 2 op basisschool Klinkers. Tijdens carnaval is ze lid van C.V. de Lesbries en daarnaast voorzitter van de commissie Educatie van de carnavalsstichting Tilburg.

 

Spotlight #3: Leander Willemstein

Kruikenbaos Leander Willemstein (42). Eigenaar van restaurant RAW (Kruikenzaak), Bier- en eetcafé De Vos en de Craen (Kruikenkroeg) en het nog te openen café Mimi. Afkomstig uit Duiven (Gelderland), maar sinds zijn studie in Tilburg verknocht aan Carnaval in Kruikenstad. We hebben het over wat hij gaat missen (naast de omzet natuurlijk…)

 

Spotlight #4: Geerd Doomen

Geerd Doomen is Muzikant in hart en nieren. Tijdens carnaval viert hij het niet alleen, hij vermaakt ook anderen. Als Hoornist in het Kruikenconcert orkest en op maandag dirigeert hij het ‘Groot Kruikenstad in Koor Harmonie orkest’. Dat geluid belangrijk voor hem is, is duidelijk. Van alle webcam interviews was hij verreweg het beste te verstaan omdat hij een professionele microfoon gebruikt.

 

Spotlight #5: Peter Smits

Peter Smits (43) komt al 21 jaar uit Veldhoven over naar Kruikenstad om mee te spelen met onze enige echte eigen onvolprezen Hofkapel de Sleutelsollers. In het dagelijks leven is hij docent Natuurkunde/Scheikunde. Tijdens carnaval is hij te herkennen aan een gulle glimlach en een grote Sousafoon. Volgend jaar is hij 44 en zit hij 22 jaar in de Hofkapel. Tijd voor een Spotlight.

 

Spotlight #6: Jos Muller

Jos Muller (56) is voor en tijdens carnaval secretaris van de optochtcommissie. In het dagelijks leven is hij trainer en ondernemer. In deze moeilijke tijden draagt hij zijn steentje bij als locatiemanager van één van de corona teststraten in Rotterdam. We praten met hem over zijn passie voor carnaval.

 

Spotlight #7: Martje & Rinus van Berkel

Martje (74) en Rinus (75) van Berkel: Een Kruikenpaar in hart en nieren. Na het overlijden van Harrie de Jong afgelopen jaar, het enige nog levende echtpaar waarvan beiden echtelieden een Kruik dragen. Ze hebben beiden een Ziveren Kruik. Rinus voor zijn werk binnen de stichting en voor zijn inzet als Tonpraoter. Martje voor haar inzet op de achtergrond voor de Görkese Turken, waar beiden zeer actief bij betrokken zijn geweest.

 

Spotlight #8: Pleuntje Kleintjes

Pleuntje Kleintjes (28) komt uit een echte carnavalsfamilie. Haar vader is Fons Kleintjes en haar opa was Prins Fons d’n Irste. Pleun woont lekker centraal op het Piusplein en mist daardoor carnaval des te meer. Het groen-oranje uitzicht hád zo mooi kunnen zijn.  Carnavalsvierder, kroegtijger en familiemens, in de spotlight!

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?