Educatie

De Commissie Educatie is verantwoordelijk voor de kennisoverdracht en diverse educatieve programma’s. We zetten hieronder uit een wat dat onder andere behelst.

Leskist

Veel kinderen zijn onbekend met (het ontstaan van) carnaval, de bijbehorende tradities of de achterliggende gedachtes. Door een speels en educatief lesprogramma dat bestaat uit een leskist en een lesmap leren kinderen op school over het hoe en wat van Carnaval in Kruikenstad.

Voorlezen

Verrast worden door een bezoekje van Prins of zijn Gevolg? Schrijf je dan in voor het Voorlezen. De prominenten lezen de kinderen voor én vertellen over de Tilburgse carnavalstraditie. Een leerzame en superleuke dag!

Kènderwaogeslouwe

Kom met de kids van groep 5 t/m 8 een kijkje te nemen in de bouwhal! Hier wordt aan de grote wagens (de hôôgkèèr) gewerkt. Groepen kinderen worden rondgeleid en krijgen uitleg van verschillende verenigingen die aan de wagens werken. “Wat moet je veel weten en kunnen om zo’n grote wagen te bouwen!”, is een veelgehoorde reactie na deze middag!

Tjeuke

Uit de koker van Jeroen de Leijer jkomt dé mascotte voor de jeugd van Kruikenstad: Tjeuke! Sinds kort heeft Tjeuke zelfs een eigen website, neem snel een kijkje via onderstaande button!

Naar tjeuke.nl

Herinneringskoffers voor ouderen

De Commissie Educatie zet zich er ook voor in carnaval naar de ouderen in Tilburg te brengen. In samenwerking met zorginstellingen en de Bibliotheek Midden-Brabant is een herinneringskoffer ontwikkeld over het carnaval in Tilburg. In deze koffers zit een verzameling van beeld-, geluid-, video- en spelmateriaal, waarmee herinneringen over het carnaval van vroeger herleven. Activiteitenbegeleiders in zorginstellingen, dagopvang en buurthuizen bezorgen de ouderen een leuke middag vol met anekdotes en verhalen.

• Contact opnemen met de Commissie Educatie kan via educatie@kruikenstad.nl