Hèrremenie

De Hèrremenie Commissie is verantwoordelijk voor alles wat met “live” muziek te maken heeft, zowel voor als tijdens de carnavalsdagen. Zij legt de orkesten vast voor de evenementen van de Carnavalsstichting Tilburg en faciliteert hierin dus de andere commissies. Je kunt dan denken aan de feesten zoals Elf-elf, het Waogeslouwe, het Prinsebal en het Kruikenconcert, maar ook evenementen tijdens carnaval als het Tjeukefist en de Kenderstoet.

Proefblaoze
Naast de faciliterende taak is de hèrremenie commissie ook verantwoordelijk voor de organisatie van het Proefblaoze. Op de zaterdag voor carnaval trekken de kapellen van Kruikenstad door de binnenstad om de Kruiken en Kruikinnen alvast in de stemming te brengen voor carnaval.

Alle verenigingen kunnen ook bij de hèrremenie commissie terecht als ze vragen hebben over de carnavalsstichting of andere carnavalszaken.
Tenslotte ligt ook de begeleiding van het Kruikenpaar bij de hèrremenie commissie.

De commissie werkt dus nauw samen met diverse verenigingen en orkesten om haar taak goed uit te kunnen voeren. De commissie Hèrremenie fungeert als contactorgaan en vraagbaak voor alle orkesten en verenigingen die zijn aangesloten bij de Carnavalsstichting. Mailen kan naar: herremenie@kruikenstad.nl