Nikki Damen

Bestuurslid

Nikki is geboren en getogen in ’t Stijlorenrijk (Etten-Leur) en met haar Brabantse roots al van kleins af aan fanatiek carnavaller. Sinds 2007 is ze inwoonster van het mooie Kruikenstad, waar zij zich in de beginjaren regelmatig afvroeg ‘wat er toch precies met die groen-oranje sjaal aan de hand was’. Na de oprichting van haar CV de Viskus, maakte zij vanaf 2018 kennis met het échte carnaval in Kruikenstad. Nikki was direct onder de indruk van alle mooie evenementen en gefascineerd door het ‘verhaal’ en de tradities die erbij horen. Het leek haar dan ook erg leuk een bijdrage te mogen leveren aan de organisatie hiervan!

In 2020 werd zij actief binnen de Carnavals Stichting Tilburg (CST) als lid van de Commissie Feest. Het organiseren van de evenementen was een feestje op zich, maar veel energie kreeg Nikki ook van het nadenken over de visie op en (door)ontwikkeling van de evenementen. Hoe kan het evenement nóg wat beter? Hoe kunnen we nóg meer kruiken en kruikinnen bereiken? Hoe werken we hierin samen met de andere CST-commissies? Ook zeker tijdens de coronajaren lagen er voor de commissie regelmatig diverse ingewikkelde vragen op tafel; welke scenario’s zijn er mogelijk? Wat kan er nog wél in deze gekke tijd? Nieuwsgierig keek zij dan ook naar de activiteiten van het bestuur en bedacht hoe leuk het zou zijn daar – in de toekomst – deel van uit te mogen maken.

In 2022 werd Nikki door long-covid gedwongen een stapje terug te doen. Omdat haar groen-oranje bloed toch bleef stromen, wilde zij graag nog wel haar steentje bij blijven dragen en werd zij warm ontvangen door de commissie Aáchter de Schermen, waar zij de kaartverkoop ondersteunde. Gelukkig is Nikki inmiddels goed opgeknapt.

De vraag om toe te treden tot het bestuur, verraste haar enorm! Over het antwoord hoefde zij echter niet lang na te denken. “Wat een eer, maar ook spannend”. Een ding staat buiten kijf: Nikki heeft heel veel zin om aan de slag te gaan!