Toine Bastings

Penningmeester

Toine is een rasechte, geboren en getogen Kruik. De eerste twaalf jaar van zijn leven opgegroeid in Loven, vervolgens meeverhuisd richting de Reeshof en daar aan de rand van het Reeshofbos blijven hangen tot op de dag van vandaag.

Carnaval is hem met de paplepel ingegoten. Eerst met pa en ma mee op sjanternèl en al heel vlug als trommelaar ingestroomd bij de Klèèn Klutjes, de jeugdkapel van de Fènpruuvers, die later promoveerden tot hofkapel De Klutjes. Dat is de tijd geweest waarin voor Toine de basis gelegd is voor het groen-oranje hart. Samen met de jeugdgroepen van die tijd zoals Dûr Toeval, Kakàtou, de Overallekes, Ekieppaniek, Stressband regelmatig een keer geschopt tegen de gevestigde carnavals-orde, maar altijd met de bedoeling om het carnavalsfeest in Kruikenstad nog mooier te maken. Via De Klutjes (Fénpruuver) naar de Buitebintjes (Boekanier) en de Vipkus (Korenbeurs), vervolgens medeoprichter en 15 jaar sousafonist en voorzitter van het carnavalsorkest Virus (Café Karel, Midi-Theater en 013) geweest. Eén keer per jaar is hij tijdens het Proefblaoze terug te vinden bij het illustere gezelschap De Stadsver(W)arming, dat in 2022 zijn 30-daags bestaan viert.

Toine is officieel voor de Carnavalsstichting Tilburg aan de slag gegaan bij de commissie Fondsenwerving en mag sinds 2021 zijn bijdrage leveren in het bestuur.

In het dagelijks leven werkt Toine bij het ROC in Tilburg en is daar verantwoordelijk voor het aanbod aan bedrijfsopleidingen en -cursussen voor de zes Scholen voor Techniek (Bouw-, onderhoud- en installatietechniek (BIO), Mechatronica-Werktuigbouw en Metaal (MWM), Autotechniek, Luchtvaarttechniek, Procestechniek en Transport en Logistiek.

Getrouwd met Claudia, een importkruikin uit Dresden (Duitsland) die ondertussen volledig is ingeTilburgerd en gezegend met twee kruikskes Sam en Sepp. Verder speelt hij nog sousafoon bij het populaire Tilburgse Jazzorkest Lamarotte en tourt daarmee regelmatig buiten de landsgrenzen.