Gepubliceerd op Monday 1 February 2016 1 February 2016

Top 11 Carnavalsvoorbereiding in Kruikenstad
Lees deze tips en zorg dat je goed op pad gaat!

1. Check je kleding. Er zijn 11 foute pèkskes die wij in ieder geval niet aanraden. Ga je traditioneel in tenue de kiel dan leggen wij uit hoe dat moet. Zorg in ieder geval dat je de groen-oranje sjaal om je nek draagt . Dat is het minste wat je kunt doen.[vc_row][vc_column][vc_column_text]
CST icon Sjaal sfeer 01[/vc_column_text][vc_column_text]2. Daarom Kruikenstad. Komen er vrienden van buiten Kruikenstad? Leg ze dan uit waarom carnaval in Kruikenstad zo gaaf is. Wijs ze ook op de speciale NS-korting om met de trein naar Kruikenstad te reizen en regel een extra fiets. Check ook even of dat luchtbed wat je hebt, echt nog op te blazen valt (en niet weer leeg loopt vervolgens).
parkeren[/vc_column_text][vc_column_text]3. Het beste carnavalsfeest ontstaat spontaan. Toch is het wel fijn om een beetje de planning te kennen van evenementen. Zet daarom alle evenementen van Kruikenstad automatisch in je telefoonagenda (enkel voor iPhone). Zelf de online agenda bekijken kan natuurlijk ook.
agenda[/vc_column_text][vc_column_text]4. Zorg dat je de juiste boodschappen in huis hebt. De 11 dingen die je moet hebben? Worstenbrood, eieren, spek, knakworsten, broodjes, condooms, paracetamol, bier, Schrobbelèr, shoarma en pannekoekenmix (de ultieme bodem). Vullen die voorraadkastjes!
warehouse[/vc_column_text][vc_column_text]5. Denk aan je veiligheid. Zet je ICE-noodnummer in je telefoon voor het geval je in katzwijm raakt. Zet ook de nummers van je vrienden en de taxi er nog eens goed in. Veel inbraken vinden ook tijdens carnaval plaats: dus alle ramen en deuren dubbel op slot!
burglar[/vc_column_text][vc_column_text]6. Neem jezelf voor écht niks op Facebook te plaatsen of in de (familie-)whatsapp groep te plaatsen als je dronken bent. Dat levert immers gegarandeerd een relatiecrisis, overlegje met je baas of een moment van schaamte bij de familie op.
oprah[/vc_column_text][vc_column_text]7. Luister en bekijk de nieuwste carnavalsmuziek. Niks zo beschamend als blijkt dat je geen enkel nummer in de kroeg uit je hoofd kent. Zelf nog snel een nummer maken mag natuurlijk ook!
bord-kruikenstad-98dae7f056ec36e[/vc_column_text][vc_column_text]8. Leer uit je hoofd wie de Prins van Kruikenstad en zijn Gevolg zijn en wat het motto is van dit carnavalsjaar. Want wie tijdens de kroegentocht nog moet vragen wat Affeseere doe gin zeer betekent, is er nog niet helemaal klaar voor!
MBF_6490[/vc_column_text][vc_column_text]9. Doe een spoedcursus Typisch Kruikenstad op de website. Leer een woordje Tilburgs, lees waar de Kruikenzeiker vandaan komt en zorg zéker dat je weet waarom iedereen groen-oranje gekleed gaat.
spulleke 1[/vc_column_text][vc_column_text]10. Koop op rustige momenten een flinke zak Kruikenmunten en pin op tijd je cash. Traditioneel zijn er altijd wel wat pinautomaten leeg en vormen de rijen voor de Kruikenmuntkassa’s hun eigen polonaise. Het scheelt zo maar een uur feesten in vijf dagen tijd, wanneer je beide in je voorbereiding meeneemt!
treasure-chest-312239_960_720[/vc_column_text][vc_column_text]11. Haal het eind. Ben je bijna helemaal aan het einde van carnaval bij Et Sebiet op dinsdagavond, staan je toch nog twee uitdagingen te wachten. Moet je allereerst het Tilburgs Volkslied meezingen, word je vervolgens gevraagd een nieuw stadsembleem te maken bij het motto voor komend carnavalsjaar. Bereid je alvast op beide opdrachten voor, dan kom je zelfs de dinsdagavond van carnaval door!
Sebiet+los[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Anderen lazen ook:

Rabo ClubSupport: Stem op de CST!
Oud-Prins van Kruikenstad Gérard d’n Irste overleden